Skip to content

Det finns många sätt att stötta Sveriges enda museum inriktat på sportdykning. Välkommen att bidra.

Donation/lån till museet

Har du äldre dykutrustning eller andra dykrelaterade saker från gången tid hemma? Lysekils dykmuseum tar gärna emot donationer av äldre dyksaker.

Även lån är intressant, ifall den lösningen föredras istället för donation. Både för donationer och depositioner (lån) ser vi till att ni namnges på skylten vid föremålet när det visas. Föredrar ni att inte namnges respekterar vi detta.

Kontakta Staffan von Arbin i styrelsen, via telefon eller på info@dykmuseum.se

Dennis Österlund

Sponsor

Flera företag väljer att vara sponsor för att stötta tillblivandet av ett svenskt dykmuseum i Lysekil. Vi välkomnar fler.

Sponsor kan man vara på flera sätt. Antingen genom att lösa sponsoravtal årsvis eller genom att skänka material eller en arbetsinsats som t.ex. elektriker, för att nämna något.

Arbetsinsats

En arbetsinsats för museet är alltid välkommen. Det gäller både privatpersoner, företag och föreningar. Kanske är du utbildad målare, elektriker, grafiker eller något annat som kan göra skillnad för museet? Kanske sitter du på en bra kontakt, eller känner en äldre dykare med en spännande berättelse? Kanske har du bilder från dykning i tidigare decennier som vi kan få använda?

Delta gärna i en arbetsgrupp, eller som hjälpare inför/under jubileumshelgen.

  • Arbetsgrupp utställning
    Är personal när utställningen är öppen för allmänheten. Tar betalt, utövar värdskap, öppnar och låser lokalen vid öppethållande. Ofta sker öppethållandet tillsammans med en styrelsemedlem.
  • Arbetsgrupp lokal 
    Förbereder lokal och montrar för utställningen

Vill du bidra? Sänd oss ett mail på info@dykmuseum.se eller ring någon i styrelsen. Har du foton att skänka kontakta Anette Bargel i styrelsen.

PS: Arbetspassen inleds eller avslutas ofta med ett gemensamt dyk.

Utmarkelse_bidra_fa_pris
LLDM-3

Gåva

Vill du stötta museets verksamhet och tillväxt med en pengagåva tar föreningen tacksamt emot detta. Föreningen Lysekils dykmuseum arbetar med museet, dess tillväxt och har ansvaret för att driva museet. Det går bra att använda föreningens bankgiro för detta ändamål: Bg 536-7362.

Vill du stötta museet genom att tillhandahålla en lokal? Kontakta gärna styrelsen för en dialog.

Bli medlem

Bli gärna medlem i Föreningen Lysekils dykmuseum. Syftet med föreningen är att samla alla som vill att ett dykmuseum finns och växer vidare till att vara helårsöppet med flera olika utställningar samtidigt. Ju fler vi är i föreningen, desto större är vår chans att genomföra planerna –  inte minst för att vi visar att många önskar sig ett aktivt dykmuseum.

LLDM-1

If we were logical, the future would be bleak, indeed. But we are more than logical. We are human beings, and we have faith, and we have hope, and we can work.

– Jacques Yves Cousteau

Back To Top