skip to Main Content

Det finns många sätt att stötta skapandet av Sveriges nya museum för sportdykning. Välkommen att bidra.

Donation/lån till museet

Har du äldre dykutrustning eller andra dykrelaterade saker från gången tid hemma? Lysekils dykmuseum tar gärna emot donationer av äldre dyksaker.

Även lån är intressant, ifall den lösningen föredras istället för donation. Både för donationer och depositioner (lån) ser vi till att ni namnges på skylten vid föremålet när det visas. Föredrar ni att inte namnges respekterar vi detta.

Kontakta Staffan von Arbin i styrelsen, via telefon eller på info@dykmuseum.se

Hasse som filmar, år 1965 1965: Hasse Carlsson, Tångjohans vänner, filmar.
Dennis Österlund

Sponsor

Flera företag väljer att vara sponsor för att stötta tillblivandet av ett svenskt dykmuseum i Lysekil. Vi välkomnar fler.

Sponsor kan man vara på flera sätt. Antingen genom att lösa sponsoravtal årsvis eller genom att skänka material eller en arbetsinsats som t.ex. elektriker, för att nämna något.

Arbetsinsats

En arbetsinsats för skapandet av museet är alltid välkommen. Det gäller både privatpersoner, företag och föreningar. Kanske är du utbildad målare, elektriker, grafiker eller något annat som kan göra skillnad för museet? Kanske sitter du på en bra kontakt, eller känner en äldre dykare med en spännande berättelse? Kanske har du bilder från dykning i tidigare decennier som vi kan få använda?

Delta gärna i en arbetsgrupp, eller som hjälpare inför/under jubileumshelgen.

  • Arbetsgrupp 60-årsjubileum
    Förbereder jubileet. Genomför jubileet tillsammans med styrelsen.
  • Arbetsgrupp lokal & utställning
    Förbereder lokal och montrar för utställningen

Vill du bidra? Sänd oss ett mail på info@dykmuseum.se eller ring någon i styrelsen. Har du foton att skänka kontakta Anette Bargel i styrelsen.

PS: Arbetspassen inleds eller avslutas ofta med ett gemensamt dyk.

Utmarkelse_bidra_fa_pris
LLDM-3

Gåva

Vill du stötta tillblivandet av museet med en pengagåva tar föreningen tacksamt emot detta. Föreningen Lysekils dykmuseum arbetar med att skapa museet och kommer också att ha ansvaret för att driva museet när det kommit igång. Det går bra att använda föreningens bankgiro för detta ändamål: Bg 536-7362.

Vill du stötta museet genom att tillhandahålla en lokal? Kontakta gärna styrelsen för en dialog.

Bli medlem

Bli gärna medlem i Föreningen Lysekils dykmuseum. Syftet med föreningen är att samla alla som vill att ett dykmuseum skapas, och att sedan driva museet. Ju fler vi är i föreningen, desto större är vår chans att genomföra planerna –  inte minst för att vi visar att många önskar sig ett museum.

LLDM-1

If we were logical, the future would be bleak, indeed. But we are more than logical. We are human beings, and we have faith, and we have hope, and we can work.

– Jacques Yves Cousteau

Back To Top