Skip to content

Fotoföredrag med Anders Salesjö

Kom och lär känna djurlivet under ytan!  Anders Salesjö, känd marinbiolog och UV-fotograf håller efterlängtat föredrag hos oss i mars.

Anders SalesjöAnders berättar initierat om Livet i Skagerrak och visar underbara bilder.  Längs Sveriges västkust, i Skagerraks mörka vatten, finns ett färgsprakande djurliv som inte har någon motsvarighet någon annanstans i hela Sverige. Anledningen till det är att vi här finner Sveriges saltaste vatten, ett vatten som har samma salthalt som världshavet haft i årmiljoner. Därför har vi också Sveriges artrikaste vatten.

Kom och gör en djupdykning i våra vatten tillsammans med Anders! Ni får möta välkända djur som hajar och hummer, och höra om blågyltan som kan byta kön, och smörbulten där det är hannen som vaktar boet. Möt också mindre kända djur som de otroligt vackra nakensnäckorna och de brännande anemonerna.  Anemoner är fastsittande vackert färgade koralldjur som utseendemässigt påminner om blommor. Utöver anemoner har vi många andra koralldjur i svenska vatten och vi har faktiskt även korallrev, precis som i tropikerna.

Ni går hem fascinerade över vilka spännande djur vi har i havet utanför husknuten, det lovar vi.

Tid:  Lördag 9 mars kl. 15.00

Plats: Lysekils dykmuseum, Verkstadsgatan 4, Lysekil  (i samma hus som Skandiamuseet).

Pris:  80 kr/ person.  Kan betalas med swish eller kontant.

Alla välkomna!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top